Jumaat, 30 Ogos 2013

Malaysia Today - Your Source of Independent News


Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Sumber Asal Berita :-

Malaysia Today - Your Source of Independent News


Anwar tak setuju Tanda Putera disekat

Posted: 29 Aug 2013 04:47 PM PDT

Ketua Umum PKR itu berkata, Malaysia adalah negara merdeka dan sesiapa sahaja berhak menyampaikan pandangan masing-masing sambil menyatakan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng hanya memberikan nasihat kepada pengusaha pawagam di negeri itu.

"Guan Eng hanya menasihatkan bukannya melarang untuk menayangkan Tanda Putera. Saya sendiri tidak bersetuju dengan tindakan kerajaan Pulau Pinang itu.

"Apa yang dikesalkan ialah filem itu mempromosikan propaganda Barisan Nasional (BN) malah pengarahnya sendiri Datin Paduka Shuhaimi Baba mengakui filem berkenaan bergenrekan fiksyen.

"Filem itu dilihat memainkan sentimen kaum dan tidak perlu filem berkenaan dipaparkan kepada generasi muda terutama mereka yang mengikuti kursus Biro Tata Negara (BTN) bagi menggambarkan kisah sebenar peristiwa rusuhan kaum 13 Mei 1969," katanya ketika menyampaikan perutusan Hari Merdeka kali ke-56 di Petaling Jaya hari ini.

Beliau berkata, orang ramai perlu faham filem berkenaan adalah agenda BN dan ia digunakan semata-mata bagi menyampaikan agenda politik sempit pemimpin BN.

READ MORE HERE

 

Kredit: www.malaysia-today.net

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

Malaysia Today Online

Copyright 2010 All Rights Reserved